Uppsala

Uppsala

fredag 11 april 2014

Liten sidetrack... Om skönhet

Det här skrev jag på ett sportforum, i en dialog om det är ok med tjejer med fördelaktigt utseende som är bra på sin sport som pryder omslag till tidningar:

"Man är väl som karl lite kluven. Man vill väl inte att tjejer skall anstränga ihjäl sig för att bli vackra, men samtidigt får man nog påstå att en vacker kvinna inte är något totalt subjektivt, långt därifrån. Antagligen inte en vacker man heller. Och nog är det lite så, att det bara att gratulera de som fötts vackra, det allra mesta i det är ändå gener, och vill de exploatera sin skönhet, varför inte? Life's not fair. 

Det jobbiga är att så många tjejer anstränger sig så förbannat. Med sitt utseende. Varför? Inte får de en bättre make till sina ungar för det? Och är de ute efter sex så är det nog bättre att acceptera de gener man har och använda kvinnlig list. Får faktiskt en känsla av att det verkliga frustration fröken x och andra ger utlopp för, och det som får så många fjortistjejer att spendera så mycket kraft på morgonsminkningen är den status kvinnokollektivet ändå ger till en blondinbella. 

Men en tjej med de gyllene snitten på plats och de rätta kvinnliga formerna, som utan att styla till sig alltför mycket bara låter sig fotograferas, för att inkassera lite beundran och kosing för den estetiska upplevelsen hon nu är - varför förvägra världen det? Och henne det? Jag tycker det är trevligt att se bilder på snygga karlar också, även om jag tyvärr inte har den läggningen också, och varför vara avundsjuk på en snygg manlig idrottsman? Ok, surt att jag inte är lika snygg, men det är väl bara att njuta av den skönhet som bara överträffas av solnedgången - den vackra människan."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar