Uppsala

Uppsala

söndag 18 december 2022

Söndagsintervjun Monika Björn - Klimakterie och träning

 Monika Björn är en träningsinfluencer, adopterad från Sydkorea, som "tog spinningen till Sverige", och i och med egna upplevelser runt klimakterie har föreläst och kämpat för medvetenhet rund problemem för kvinnor i den fasen av livet.


  • Först är hon väldigt inspirerande, hade alltid snabba svar på frågorna och utstrålade en slags livsglädje. 
  • Sen blir det lite, är det här typ nåt som går att sortera in i nåt rödgrönt progressivt paket på något vis, därmed för mig mindre trovärdigt? Tror inte det. Väl praktiskt för oss män om kvinnor bara biter ihop men finns bekymmer medicinskt skall de väl avhjälpas
  • Det här att det skall hysch-hyschas om nåt som mens och menopaus är B. Upp med allt på bordet bara. Programmet handlade rätt mycket om det
  • Sen kan man ju undra om sjukvården är så dåliga på att känna igen klimakteriesyndrom  som hon beskriver. Kanske svårare att ta till sig tanken på åldrande då man själv är fitnessguru?
  • Barndomen skildrades kort men rätt intressant. Adopterandet tog hon som en gratisgrej för att sticka ut,  intressant och positiv tanke. Storyn om att skickas, som bebis i en väska runt jorden... men en rätt högborgerlig uppväxt låter det som ,  det här att resa och förverkliga drömmar.
  • Träning för äldre,  bra grej mot slutet. 8-12 rep och till en från failure,  man är på rätt väg. Bara man inte gjorde sig så pass mycket illa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar